Najčešće postavljana pitanja

O brendu Kit & Kin

Helpie FAQ

 • Zašto ste izabrali ime Kit & Kin

  Kit & Kin je igra reči a vezana je za izraz Kith and Kin.

  Kith je reč nemačkog porekla i znači ‘poznato’. Kin je takođe nemačkog porekla i indo-evropskog korena, a znači ‘rađati’. Vaši kith su vaši prijatelji i poznanici, dok su kin svi oni s kojima ste u srodstvu.

  Želja nam je bila da pomoću niza bezbednih, pristupačnih i ekoloških proizvoda poboljšamo zaštitu prijatelja i porodice, otuda i naziv Kit & Kin.  Stvarni proizvodi za stvarne porodice!

 • Pelene za jednokratnu upotrebu, vlažne maramice, proizvodi za negu kože i odeća za bebe

  Helpie FAQ

 • Zašto treba da odaberem pelene Kit & Kin?

  Odobrene od strane dermatologa, Kit & Kin su hipoalergenske pelene za bebe vrhunskih svojstava na osnovu biljnog porekla. Naše pelene ne sadrže jake hemikalije, već koriste nežne, supermekane materijale kako bi osetljiva koža vaše bebe bila zaštićena od problema kao što je pelenski osip. Zahvaljujući brzoupijajućem sloju, koji momentalno omogućuje suvoću, i patentiranoj tehnologiji kanalića za ravnomerno raspoređivanje tečnosti po peleni, bebina koža je bolje zaštićena od vlage usled curenja.

  Koristimo održive materijale biljnog porekla kako bismo doprineli okončanju zavisnosti od neobnovljivih resursa i zaštitili planetu za vašu bebu i buduće generacije. Naše superupijajuće jezgro sadrži gelove na biološkoj bazi (na osnovu masenog bilansa) i sertifikovanu drvnu pulpu iz FSC®  koja je sasvim oslobođena hlora, a potiče iz šuma kojima se održivo gazduje. Površinski sloj, spoljna obloga, granične manžetne oko nogu i punjenje napravljeni su od 100 posto održivih materijala. Proizvedene u fabrici koja ne emituje ugljen-dioksid, pelene Kit & Kin su prirodan izbor. 

  Kupovinom svakog proizvoda postajete donator kroz Kit & Kin fondaciju. Zahvaljujući vašoj podršci pomažemo u zaštiti hektara i hektara ugroženih prašuma širom sveta, a ženama i deci  u tim oblastima pružamo podršku putem stipendija za obrazovanje, klinika za planiranje porodice i zdravstvenu zaštitu. Udruženim snagama možemo dati stvaran doprinos.

 • Od čega su izrađene pelene za bebe Kit & Kin?

  Najveći deo plastike koju nalazite u standardnim pelenama zamenili smo održivim materijalima. Oni su ne samo blaži prema koži vaše bebe već i pomažu u zaštiti budućih resursa naše planete. 

  Apsorbujuće jezgro pelene napravljeno je od gelova na biološkoj osnovi (na osnovu masenog bilansa) i prirodne celuloze (drvna pulpa) koja potiče iz šuma koje poseduju sertifikat FSC®. Ovo obezbeđuje da drvna celuloza bude iz šuma kojima se održivo gazduje. Pamučno punjenje se izbeljuje pomoću kiseonika, a ne hlora.

  Gornji sloj (koji dolazi u kontakt s nežnom kožom vaše bebe) biljnog je porekla i izuzetno nežan, dok su spoljna obloga, zaštitne manžetne oko nogu i ambalaža izrađeni od 100 posto održivih materijala. 

  Naše pelene se proizvode u fabrici koja ispunjava standarde ugljenične neutralnosti, pa su stoga još ekološkije.

  Tradicionalne pelene su prvenstveno izrađene od plastike, neobnovljivog resursa koji se dobija iz nafte. Za biorazgradnju plastičnih pelena biće potrebno i do 500 godina. Pored toga, ne zaboravimo da je nafta ograničen resurs koji će na kraju nestati. A mi koristimo održive materijale biljnog porekla koji mnogo više doprinose očuvanju naše planete.

 • Kako da izaberem odgovarajuću veličinu?

  U nastavku su navedene preporučene veličine na osnovu težine vaše bebe - molimo vas da imate na umu da je ovo samo preporuka, jer je svaka beba različita.

  Pelene za bebe

  Veličina 1:  2-5 kg

  Veličina 2:  4-8 kg

  Veličina 3:  6-10 kg

  Veličina 4:  9-14 kg

  Veličina 5:  11+kg

  Veličina 6:  14+kg

   

  Pelene za bebe u obliku gaćica

  Veličina 4:  9-15 kg

  Veličina 5:  12-17 kg

  Veličina 6:  15+kg

 • Pelene za bebe u obliku gaćica

  Veličina 4:  9-15kg 

  Veličina 5:  12-17kg 

  Veličina 6:  15+kg 

 • Zašto treba da odaberem vlažne maramice Kit & Kin?

  Napravljene 99 posto od vode, prirodne vlažne maramice za bebe Kit & Kin odobrene su od dermatologa i sertifikovane kao hipoalergene. Izuzetno meke i čvrste, naše maramice su multifunkcionalne i omogućuju nežno, ali efikasno čišćenje. One obezbeđuju da čisti i mirisni budu i zaprljani pultovi, lice, ruke i igračke, a ne samo bebina guza. Ne sadrže veštačke mirise, hlor ili jake hemikalije. A patentirani poklopac koji se lako skida omogućuje brzo presvlačenje, jednom rukom, kod kuće ili u pokretu. Što je savršeno rešenje za nemirne bebe!

  Vlažne maramice Kit & Kin takođe čuvaju životnu sredinu. Naši peškiri za bebe potpuno su bez plastike, poseduju sertifikat PEFC i izrađeni su od 100 posto biorazgradivog materijala biljnog porekla iz održivog izvora. Na taj način doprinose da okončamo zavisnost od neobnovljivih resursa i sačuvamo planetu za vašu bebu i buduće generacije. Iz svakog prodatog pakovanja izdvaja se donacija čime se kroz fondaciju Kit & Kin pomaže u zaštiti hektara i hektara dragocene prašume i podržavaju lokalne zajednice u tim oblastima tako što im se obezbeđuju stipendije za obrazovanje i sredstva za zdravstvenu zaštitu.

 • Od čega su izrađene vlažne maramice za bebe Kit & Kin?

  Naša izuzetno nežna formula koristi 99 posto vode, a medicinska tkanina je od 100 posto prirodne celuloze biljnog porekla koja će se potpuno biorazgraditi. Naše vlažne maramice poseduju PEFC sertifikat, što znači da korišćeni materijali potiču iz šuma kojima se gazduje na održiv način, dok je naša ambalaža izrađena od 50 posto recikliranih materijala i može se reciklirati. Takođe, maramice ne sadrže veštačke mirise, alkohol, hlor, paraben, SLS, nosače formaldehida, fenole, lanolin ili najčešće alergene.

 • Zašto treba da odaberem proizvode za negu kože Kit & Kin?

  Koža novorođenčadi je nežna, baš kao i imunološki sistem. Ona je najveći telesni organ i apsorbuje do 60 posto sastojaka proizvoda koje koristimo.

  Vaša beba zaslužuje najbolje. Vi zaslužujete najbolje. Kit & Kin koristi samo čista ulja, blago bilje i najčistije sastojke. Naš predivan, nežan, ali efikasan asortiman proizvoda za negu pomaže u zaštiti meke i nežne kože vaših mališana a porodicu čuva od štetnih toksina.

  Naši proizvodi za negu kože su hipoalergeni, klinički testirani i odobreni od strane dermatologa, poseduju sertifikat o prirodnom poreklu koji izdaje Soil Association i COSMOS, najveće evropsko regulatorno telo za kozmetičke proizvode.

  Proizvodi iz našeg asortimana za negu kože ne sadrže parabene, silikone, boje, sintetičke mirise, nosače formaldehida, gluten, PEG ili najčešće alergene.

  Odabirom Kit & Kin vi štitite svoju porodicu od toksičnih sastojaka kao što su parabeni i SLS; ovi sintetički sastojci se obično nalaze u proizvodima za kupanje i negu tela drugih brendova koji su dostupni na rafovima. Za ove sastojke je poznato da uzrokuju iritaciju kože a dugoročno čak mogu i da imaju štetne efekte.

 • U čemu je suština „naše obaveze prema vama“?

  Posvećeni smo nastojanjima da obezbedimo da naša ponuda uključuje samo najsigurnije, najefikasnije i najhranljivije proizvode koji će brinuti o vama i vašoj porodici. Naši proizvodi nikada neće uključivati nikakve jake hemikalije ili iritirajuće materije kao što su hlor, lateks, losioni, veštački mirisi, najčešći alergeni, ftalati, optički izbeljivači ili organotini (MBT, DBT, TBT).

 • Gde možete kupiti Kit & Kin proizvode?

  Proizvode Kit & Kin možete kupiti u Aksa maloprodajnim objektima i internet prodavnici. - www.aksa.rs